Udruženje

RED ZMAJA ŽENA SRBIJE SVOD

ŠKOLA ZA VITEZOVE

Sa nama učite o istoriji, borbi, veštinama vođstva i profesionalnom ponašanju, i  najbitnije VITEŠKI KODEKS!

Taj kodeks u svakodnevnom životu upravlja našim ponašanjem i odlukama, u dobrim vremenima je neiscrpan izvor sigurnosti, u lošim nam daje snagu.

Viteštvo kao način življenja i razmišljanja svakim danom sve više osvaja Srbiju, polako prerastajući u pokret. Formirano je petnaest aktivnih udruženja sa hiljadama članova. 

Među njima je veliki broj mladih koji u eri modernih tehnologija i globalnih mreža u srcu ima duboko ugrađen viteški kod.

ČOVEK ZMAJ

Zmajeva majka se po našoj tradiciji svrstava u autoritet kojoj valja iskazati dužno poštovanje. Po starom Srbskom predanju postoji priča o Zmajevoj majci koja rađa zmajeve kao Sv. Majka Angelina.Ona se u predanju svrstava u SILU. Radi se o NEBESKIM SILAMA odnosno njihovim majkama.Mesečeva majka – VODA.Sunčeva majka – VATRA.Vetrova majka – VAZDUH.I Zmajska majka – ona koja večno rađa Zmajeve – ZEMLJA… Priroda, snaga…Sve su to pozitivne izvorne sile koje se nadopunjuju i održavaju red na Zemlji.

Da se ja pitam, u školama bi se učilo plivati, roniti, jedriti, obrađivati zemlja, kuvati, šiti, slikati, pisati, popravljati…
Da se ja pitam, u školama bi se učilo ceniti i poštovati životinje, prirodu, vreme…
Da se ja pitam, učilo bi se empatiji i koječemu još…
Učilo bi se voleti, grlilo bi se i smejalo, a ne ocenjivalo.
Crtalo bi se, pisalo i čitalo.
Da se ja pitam, u školama bi se učilo biti čovek, učilo bi se misliti svojom glavom.

DA SE JA PITAM…

POKRENI SE I PRIDRUŽI NAM SE!

Da,da...
Tu dole.
Malo niže...
Još niže...

KLIK.

Tako je lako doleteti do nas...