Udruženje

RED ZMAJA ŽENA SRBIJE SVOD

PRIJEM NOVIH ČLANOVA

KO I KAKO MOŽE POSTATI ČLAN UDRUŽENJA RED ZMAJA

Pojedinci koji su se svojim delima i zalaganjem istakli u nesebičnom pomaganju zajednici, ili koji žele da svojim radom i zalaganjem  budu pozitivna promena koju žele da vide u svetu mogu biti predloženi od člana udruženja ili podneti zahtev za prijem u udruženje Red Zmaja.

Član Udruženja Red Zmaja može postati svaka osoba  sa navršenih 16 godina (koja posjeduje ličnu kartu) koja je ocenjena  podobnom od strane posebne stručne grupe oformljene za potrebe prijema u članstvo, sa napomenom da do navršenih 18 godina nema puna članska prava, odnosno ima ograničen pristup informacijama.

– Član bez obzira na pol, po učlanjenju dobija status redovnog člana, Sestre ili Brata,
– U situaciji da član pokaže zanimanje i zalaganje u oragnizovanju i funkcionisanju udruženja Vitezova nakon određenog vremena dobija status Djeve ili Štitonoše,
– Vremenom, sudelovanjem i radom u svim aspektima funkcionisanja udruženja prolazi koroz period provere i iskušenja, nakon čega na svečenoj ceremoniji biva  izabran u rang Kneginje ili Kopljonoše i dobija svoje viteško ime. Kneginje i Kopljonoše su najaktivniji članovi i glavni stubovi udruženja Vitezova,
– Nakon određenog vremenskog perioda, sticanja posebnog poverenja i ovladavanjem mnogobrojnih veština i znanja, Kneginja i Kopljonoša mogu postati Viteška Dama i Vitez Kopljanik što označava osobe od najvišeg poverenja,
– Iz redova Viteških Dama i Vitezova Kopljanika bira se dvanaest Vitezova koji vode udruženje Vitezova Red Zmaja , a koji između sebe biraju Viteza prvog među jednakima koji nosi titulu Alfa Zmaj.

– Članovima koji su stekli posebne zasluge moguće je dati titulu počasnog Viteza.

Udruženje vodi Vitez prvi među jednakima i on nosi titulu Alfa Zmaj, koji bira najužu grupu saradnika takozvani “Viteški savet” udruženja koji mu pomažu u vladavini. Sve odluke po vitalne interese udruženja donose se na Saboru Vitezova.

Članstvo bez preporuke

U ovim teškim i smutnim vremenima za Srbe i srbski narod, pored velikog broja spoljašnjih neprijatel u redovima srbskog naroda postoji određen broj smutljivaca i izdajnika koji su spremni što svesno, a što nesvesno naštetiti srbskom rodu zarad svojih sitnih interesa. Svesni te činjenice i u nastojanju da sprečimo takve osobe da se uvuku u redove udruženja Vitezova prinuđeni smo da kriterijume pristupa udruženja podignemo na najviši nivo.

Uobičajena procedura prijema u udruženje je preporuka nekoga ko je već u udruženju. Taj proces je jedini ispravan i kvalitetan i njega se udruženje ne odriče. Takvom procedurom  ima potpunu sliku o novim članovima, a sam tim i kvalitetan sistema zaštite integriteta udruženja i njegovih članova.

Pored ovakve procedure prijema novih članova, dozvoljava se podnošenje zahteva za prijem u članstvo udruženja Red Zmaja osobama starijim od 18 godina, koje iskažu želju i podnesu uredno popunjenu pristupnicu, a da nisu predloženi od članova udruženja. U tom slučaju procedura za prijem je sledeća:

Popunjava se pristupnica, koja se može poslati mejlom na sledeću adresu: redzmajaswod@gmil.com

Osoba zainteresovana za članstvo u udruženje koja nije predložena od člana udruženja, nosi naziv Član udruženja u nameri ( Zavetnik ). 

Procedura za prijem novih članova bez preporuke je sledeća:

I. Član udruženja u nameri (Zavetnik) dobija svog Mentora koji će mu biti vodič i učitelj na putovanju u udruženje i isključivi kontakt sa udruženjem,

II. Član udruženja u nameri (Zavetnik)na putu je  da postane ravnopravan član udruženja, a po potrebi i proceni Mentora može biti uključen i u aktivnosti udruženja.

III. Član udruženja u nameri (Zavetnik) dobija titulu Štitonoša,

IV. Da bi Član udruženja u namjeri (Zavetnik) stekao pravo da podnese zahtev za redovno članstvo u udruženju potrebno je da prođe  godinu dana,

V. Mentor Člana udruženja u nameri (Zavetnik) je onaj član koji će predložiti buduće članstvo u udruženju, i time ispoštovati tradicionalna pravila udruženja,

VI. Odluku o pristupanju u redovno članstvo Člana udruženja u nameri (Zavetnik) donosi Viteški savet na predlog Mentora, a na osnovu Pravila (Statuta) udruženja,

VII. Član udruženja u nameri (Zavetnik) plaća € 120,00 godišnju članarinu, čiji celokupan iznos ide za izradu Sertifikata Red Zmaja, (pod izradom se podrazumeva kožna futrola, izrada sertifikata, štampa serifikata, poštarina,…)

VIII. Član udruženja u nameri (Zavetnik) u obavezi je da organizuje minimalno jedan susret sa svojim mentorom u toku jedne godine.

+ + +

Udruženje funkcioniše na više nivoa, otvorenih i zatvorenih za javnost. Ulazak u okrilje udruženja koje je otvoreno za javnost je relativno jednostavan čin. Članovi udruženja u nameri (Zavetnici) nemaju nikakvih posebnih obaveza osim što se sa svojim “mentorom” druže i upoznaju. Druženje sa “mentorom” je svakako jedna vrsta testa.

Prijemom u članstvo udruženja, Sestra ili Brat se obavezuju prema udruženju na način kako je to odredilo udruženja. Novi članovi udruženja postaju punopravni članovi tek pošto ih udruženja aktivira kao članove. Udruženje zadržava pravo da aktivira člana udruženja ili čak Zavetnika u zavisnosti od svojih potreba, trenutka, specifičnih dešavanja, funkcije, pozicije i nivoa obrazovanja člana udruženja ili Zavetnika ili nekih drugig razloga koje odredi udruženje.

POKRENI SE I PRIDRUŽI NAM SE!

Da,da...
Tu dole.
Malo niže...
Još niže...

KLIK.

Tako je lako doleteti do nas...