Udruženje

RED ZMAJA ŽENA SRBIJE SVOD

Od zadatka i problema,

do rešenja i INOVACIJE.

Đorđe Mojić
ČAROBNJAK ZA INOVACIJE

REINŽENJERING je čarobni štapić POSLOVANJA.
Đorđe Mojić reinžinjeringom čini drastične promene u povećanju kvaliteta i smanjenju troškova, smanjuje vreme izvršenja procesa, poboljšava unutrašnje i spoljne odnose kompanije, eliminiše nepotrebne aktivnosti, omogućava ugodnu atmosferu za rad i definiše široku odgovornost zaposlenih.
POŽURITE I PRIJAVITE SE, BROJ MESTA JE OGRANIČEN!

Reinženjering NIJE POPRAVLJANJE postojećeg NEGO KOMPLETNA PROMENA sistema.

Traži PROMENU RAZMIŠLJANJA u smislu šta i KAKO ĆE SE UBUDUĆE RADITI i šta očekujemo da nam bude rezultat.

REZULTAT je DRAMATIČNO UNAPREĐENJE POSLOVNIH PROCESA u odnosu na konkurenciju, a vezano je za CENU, KVALITET i BRZINU POJAVE NA TRŽIŠTU.

Đorđe će vas uz široki osmeh dočekati sa svojim čuvenim pitanjem
“Kako ja vama mogu pomoći?”
Na ovo pitanje prvo čujemo odgovor
“Meni nema pomoći”
A potom:
Tonemo! Hitno je! Pomagajte ako Boga znate!

PAKETI POMOĆI

VIRTUALNI START UP

Imate želju da ostavite dosadan posao i da naplatite svoje znanje, ideje i rad. Za početak čak ne bi ste ni da napustite posao. Tegobno stanje. Ali pošto smo vam partner, mi se trudimo da rezultata bude uspešan.

VIRTUALNI START UP

U ovoj fazi uključujemo vas u partnersko konstruisanje start up, kroz period virtualnog rada. Brzina vašeg napredovanja zavisi od vašeg doprinosa, zalaganja, rezultata. Ali pošto smo vam partner, mi se trudimo da rezultata bude uspešan.
Prijavi se

ZLATNI NIVO

Dobro radite.
Posao vam je uhodan, prihodi sigurni, budućnost skoro obezbeđena.
Ali...

ZLATNI NIVO

Fali vamjoš jedan korak koji nikako da sami iskoračite. Potreban je impuls iz nekog drugog ugla, pozlatiti kompaniju.
Prijavi se

BRONZANI NIVO

Pošli ste.
Imate ideju i viziju, ali ste još samo na početku, pre svega sa dobrom voljom i odlučni da razvijete svoj biznis. Pomoć bi dobro došla.

BRONZANI NIVO

U ovoj fazi predlažemo udruživanje u poslovni prsten, zajedničkog delovanja. To su slične kompanije po snazi a različite po profile, koje su međusobno komplementarne, a zajedno povećavaju uspešnost.
Prijavi se

DIJAMANTSKI NIVO

Uspeli ste. Postigli ste sve što ste želeli.
Čini vam se da nema dalje.
IPAK IMA! Ovo je zadatak za nas! Kako da ovu pozciju pretvorite u životno delo koje se pamti poštuje i dugo još uzima za primer?

DIJAMANTSKI NIVO

Zadatak je da se vaš dijamant izbrusi i da mu se doda sjaj, skroz iz drugog ugla, To je ono što na kraju treba i možete da uradite za sebe. Posle toliko rada i truda zaslužili ste, da sebi posvetite pažnju i priznanje.
Prijavi se

SREBRNI NIVO

Vredno radite, ima i rezultata.
Ali je suviše napora, rizika i stalne neizvesnosti.

SREBRNI NIVO

Potreban je kreativni zahvat koji će dodati vetar u leđa i vaš posao učiniti sigurnijim.
Prijavi se

PREMIUM INOVACIJA

Paket iznenađenja!

PREMIJUM INOVACIJA

Zasluženo ste stigli do ove pozicije! Pripremili smo za vas paket iznenađenja!
Prijavi se

Za svih pet kategorija, dovoljno je da nam se javite, da vam pošaljemo upitnik i da predložimo model saradnje. Ovo je potpuno BESPLATNA FAZA, služi za upoznavanje.

ČAROBNJAK
ZA INOVACIJE

ĆE OŽIVETI

VAŠU

KOMPANIJU

Zašto baš ĐORĐE MOJIĆ?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DA LI STE MISLILI DA SE ĐORĐE RODIO SA SEDOM KOSOM I BRADOM? AKO JESTE, ONDA STE U ZABLUDI!
I ON JE NEKADA BIO MALI.

Dugogodišnje iskustvo na poslovima reorganizacije sistema poslovanja izdvaja Đorđa kao experta u ovoj oblasti.

Inovator po rođenju, još kao mali pokazivao je sklonost ka rešavanju problema na osoben način.

Za njega je posao igra i izazov kome se sa radošću uvek iznova prepušta.

Svestan je da je svaka kompanija priča za sebe, i pri rešavanju problema koji urušavaju njihov rad svakoj pristupa na individualni način.

Dosadašnja iskustva u radu sa najvećim kompanijama bivše Jugoslavije i zemalja sadašnjeg Balkana daje mu dozu razumevanja celokupne situacije u regionu, koja je presudna osnova da bi se sa uspehom mogao osmisliti i implementirati reinženjering bilo koje kompanije.

Reinženjering je prihvatanje činjenice da postojeći sistem u kompaniji ne funkcioniše i da se mora zameniti potpuno novim.

Potrebno je utvrditi šta kompanija treba da radi i na koji način će to biti urađeno.

Postupak reinženjeringa potreban je domaćim kompanijama kako bi se prilagodile novim tržišnim uslovima.

Organizacije koje stvore dobre uslove za reinženjering imaju veće uslove za poslovni uspeh.

Glavni nosioci reinženjeringa su MENADŽERI i ZAPOSLENI.

KAKO ON TO RADI?

PREDVIĐA PROCES PROMENA

PREDSTAVLJA PROJEKAT REINŽENJERINGA

USPOSTAVLJA DIJAGNOZU
(KAO SVAKI PRAVI ČAROBNJAK)

Da bi imao jasnu viziju, mora da ima uvid u svaki poslovni proces koji želi postići.
Postavlja i rešava pitanje: Da li menadžment kompanije podržava promene, da li promene posmatra kao pretnje ili kao šanse?

Posle uvida u poslovni proces vrši se poređenje sa drugim poslovnim organizacijama, koje ujedno služi i kao polazna osnova za planirani uspeh primene reinženjeringa.

– identifikacija i izbor procesa za redizajn,
– analiza strukture postojećih poslovnih procesa,
– dizajniranje i prototipiranje novih procesa,
– implementacija novih i izmenjenih procesa.

PREPROJEKTUJE KOMPANIJU

IZVRŠI REKONSTRUKCIJU

OCENJUJE PROCES

Nije dovoljno samo najaviti promene u kompaniji, morate ih objasniti i zaposlenima Skoro dve trećine zaposlenih ne razumeju zašto se promene dešavaju. Ovo može biti štetno za bilo koju kompaniju koja pokušava da sprovede promene.

Potom se primenjuju inovacije koje će doprineti potpunoj transformaciji
kompanije.

Karakteristike top menadžera koji vrši proces reinženjeringa:

– iskristalisana vizija
– izražena hrabrost
– korektne promene.

Poslednja faza je praćenje poslovnih procesa:

– izvršiti ocenjivanje procesa reinženjeringa
– izvršiti njegovo prilagođavanje
– stalno usavršavanje procesa
– uočavanje novih trendova i primena
– prenošenje naučenog tokom reinženjeringa,

ĐORĐE MOJIĆ čarobnjak za INOVACIJE

Zašto je potreban reinženjering?

Na današnjem tržištu koje se sve više globalizuje, prisutna je sve oštrija konkurencija. Svaka kompanija, koja želi opstati na tržištu i smanjiti tržišne nesigurnosti i neizvesnosti, mora vršiti stalne promene.

Razlozi za sprovođenje reinženjeringa su postizanje veće konkurentnosti kompanije, u smislu da ona postane što bolja «best in class».

Ovo je potpuno nov koncept .
Orijentiranost kupcu postaje glavni cilj budući da je za svaki proizvod stvorena svetska konkurencija.

Na primer, za prodaju preko interneta sasvim je svejedno gde se ta prodaja nalazi, bitno je da je taj proizvod dostupan bilo kom kupcu, na bilo kom delu naše planete.

Zainteresovani za reinženjering svoje kompanije mogu da pošalju e – mail kako bi bili upućeni na rešenja koja su u pripremi.

CILJ REINŽENJERINGA

  • Napraviti preokret u poslovanju jedne kompanije i voditi je u periodu krize (ovo je izuzetno težak  i zahtevan posao).
  • Zahteva posebna znanja i posebnu energiju rukovodioca.
  • Pored metoda koje sam ovde pokušao sistematizovati i koje moraju primeniti oni koji vode preduzeće, neophodno je imati stručnjake za pojedine oblasti, u osnovnoj delatnosti, marketingu i područiju mikroekonomije.
  • Moje dosadašnje iskustvo  u radu sa velikim brojem kriznih menadžera, je da reinženjering može relativno brzo izvući kompaniju iz krize i trajno sanirati posledice ako se taj posao obavi sistematski i ako se koriste metode koje su se već dokazale u praksi.
  • Metode koje se primenjuju u kriznim situacijama u poslovanju potrebne su i kad kompanija dobro posluje. Njihovo poznavanje neophodno svakom rukovodiocu i zato se izučavaju.
  • Reinžinjering je još uvek novi poduhvat i svi koji se njime bave su pioniri. Svet industrijske revolucije popušta pred erom globalne ekonomije, moćnim informacionim tehnologijama i neprestanom promenom.
  • Diže se zavesa za doba reinžinjeringa.
  • Oni koji se odazovu njegovim izazovima pisaće nova pravila.
  • Sve što je potrebno je volja za uspehom i hrabrost da se započne.

REFERENCE

1. OBLAST POLJOPRIVREDE

Povodom 100 godina zadrugarstva na zahtev PKV postavio je koncept Savremenog gazdinstva Na Poljoprivrednom sajmu organizovao je prvi radni sto na temu organske proizvodnje sa glavnim izlagačem Brankom Lazić Pokrenuo je Agrokompas, forum koji predstavlja godišnje, strateške pravce u poljoprivredi Organizovao na SPENSu destak manifestacija o razvoju sela, poljoprivrede i hrane

2. OBLAST LOKALNOG RAZVOJA

2004. na SPENSu organizovao SAJAM OPŠTINA ključni događaj za njihov razvoj Pećinci su od tog i iskustva i te godine napravili bum u razvoju Na poziv predsednika opštine Senta, postavio razvoj opštine od turizma do privrede U opštini Čoka postavio program razvoja i niz rešenja, kao plažu na Tisi, koncept zamka

3. OBLAST TURIZMA

Za ministarstvo turizma Jugoslavije radio razvoj manastira Prohor Pčinjski i Zlatne ruke za Mali Zvornik postavio koncept hotela na vodi, jedinstvene inovacije u svetu na zahtev PKS izradio turistički proizvod Sremskih Karlovaca “Grad pozorinica” za đačke eskurzije postavio koncept “Učionice u prirodi” na Stražilovu za negovanje tradicije organizovao na Petrovaradinskoj tvrđavi “Kulturni vremeplov”

4. OBLAST FESTIVALA

20 godina organizuje festival porodice Baby exit sa do 50.000 posetilaca godišnje Na Petrovaradinskoj tvrđavi organizovao Festival dobrog ukusa Za festival Exit, postavio koncept, osmislio system finansiranja, prilagodio Gradilište, uveo koncept više bina, premestio ga Petrovaradinsku tvrđavu, locirao DJ arenu Za JAZAS osmislio festival Uličnih svirača

5. FABRIKE

Za Prvu Petoletku iz Trstenika radio program razvoja za FUD Brus radio nekoliko programa od Čistača ulica do dvotočkaša i alata za fabriku malih motora u Gornjem Milanovacu radio prototip vozila Ulični čistač sa Pobedom radio na dizajnu viljuškara i programa za invalide rada. sa Drvnim kombinatom iz Sr Mitrovice radio prve kompjuterske stolove u zemlji

6. OBLAST SAJMOVA

Sajam energije gasa na SPENSu osmislio i orgnizovao 5 godina Sajam visokih tehnologija sa učešćem institute Vinča i fakulteta Sajam računara VRT, Vrhunske Računarske Tehnologije 2 godine Sajam hrane i seoskih proizvoda

7. KONFERENCIJE

Poslovni kompas, godišnja konferencija o planiranju naredne godine Grad sa ruralnim prstenom, Kreativna Srbija, konferencija o razvoju kreativne industrije Srbija 4.0, konferencija o četvrtoj tehnološkoj industriji

8. OBLAST VOZILA

Mali traktor za Novosadski sajam turistički vozić sa tri vagona za Crnu goru, Heceg Novi Vozilo za sneg sa avionskim motorom Dva motorna zmaja, jedan sa drvenom a drugi sa stakloplatikom konstrukcije

9. OBLAST INOVACIJA

automatski menjač na sajmu inovacija u Briselu električni automodul, tri tipa vozila, Kuća koja raste

10. OBLAST KULTURE

Prvi sajam umetnosti sa učešćem dve akademije Matice Srpske i drugima Kreativna zona, promocija osnovaca i srednjoškolaca u stvaralaštvu 4 godine Kulturni centar srednjoškolaca Dobitnik nagrade oktobarskog salona

11. OBLAST MODE

Kolekcija pop arta za Šahovsku olimpijadu sa fabrikom Nit program za salon lepote u pravcu franšize program sa srednjom školom Bogdan Šuput, đaci i start up đačka kompanija škole Mileva Ajnštajn, novogodišnji kostim Deda mraza

12. OBLAST ENERGIJE

Stokuća, elekrična centrala u selu na zelenu masu sajam gasa pet godina na SPENSu Solarna zemunica bio dizel 1991 sa Svetin Ilić

13. HUMANITARNO

Igračka za nepoznatog druga za dečiju bolnicu Ulica društvene odgovornosti, promocija rada socijalnih grupa Igračka za nepoznatog druga za dom u Veterniku Pokloni za male Rome u naselju Šangaj

14. OBLAST DECE

Đački oskar priredba dece do 4. razreda takmičenje u 8 disciplina Kliker velika manfiestacija za decu Svet bajki Sneškograd 4 godine

15. ZABAVA

Evergrin klub i Brucoško veče u hotelu Parku na Stadionu Vojvodine u KC grada koncerti Bjelo dugme i Zdravko Čolicć Otvorio diskoteke Putnik Strašni Hogar, Klizalište, SEPNS, koncept Uličnih svirača i deo koncepta festivala Exit

16. NAGRADE

Srebrna medalja na Svetskom sajmu u Briselu Zeleni list, najveća nagrada za ekologiju u Yu Na Beogradskom sajmu nameštaja Zlatan ključ Na Novosadskom sajmu Medalja za kvalitet

17. IZDAVAŠTVO

Časopis za nauku i tehnologiju VU 21, pri Cekosu Profit, poslovni časopis Kliker, časopis za decu Veseli bukvar, genijalna društvena stona igra za učenje slova

18. EKOLOGIJA

Električna mobilna piljarnica za prodaju i snabdevanje u pešačkim zonama razvoj i testiranje bio dizela na malim traktorima zemunica realizovana u Rimskim šančevima Zeleni krovovi Novog Sada, konferencija

19. RAZVOJ SELA

Radio je projekat Idealnog sela sa Institutom Vinča, na koji se prijavilo 170 porodica. manifestacija na SPENSU razvoj sela konferencija Ruralni prsten grada

TESTEMONIJALI

Gospodina Đorđa Mojić upoznala sam davne 2013. godine.

Organizovao je prestižnu konferenciju "Poslovna kapija - Pokretanje Srbije", Poslovna kapija je bila susret pozitivnih, ambicioznih i uspešnih ljudi, Uzorni primeri privrede, opština, dijaspore i stranih investitora, Manifestacija se zvala "Doručak sa Evropom". Cilj ove manifestacije bili su zajednički projekti, zajednički poslovi i uopšte optimizam kao pokretačka snaga ekonomije.
U to vreme bila sam mlada osoba, puna snova, kao ogroman balon koji preti da pukne, i koje nisam znala kako ostvariti. Sve mi je delovalo nestvarno, preveliko i nemoguće.
Ne kaže se džabe da su marketari "prodavci magle".
U početku sve je samo ideja koja visi u vazduhu.

Gospodin Đorđe tada mi je tada kako kažu "dao vetar u leđa."

Danas se pitam da li bih i dalje ostala na ovom putu sve ove godine, da tih dana nisam upoznala osobu (gospodina Đorđa) koji je verovao u mene.
Kažu da bi neko uspeo dovoljno je da jedna osoba veruje u to. Ta osoba je bila on.
Dao mi je šansu da po priv put na ovom značajnom događaju učestvujemo kao Udruženje Red Zmaja žena Srbije - Svod i predstavimo projekat "Srpska bajka."
Od 1000 pozvanih, učestvovalo je 100 odabranih, među kojima smo bili i mi.
Četiri strateške teme za zemlju:
- hrana, IT tehnologija, zelena ekonomija i kreativna industrija, bile su u centru pažnje.
Posle 10 časova radnog dijaloga svi okupljeni imali su apsolutno jedinstven stav: to je EKONOMIJA OPTIMIZMA - moćna poluga koja bi mogla stvoriti inspirativni ambijent.

Tu na tom mestu, zaiskrilo se svetlo koje smo se dogovorili da ćemo nastojati, da zajedničkim snagama, kraoz niz aktivnosti rasplamsamo u privredni svetionik.

Moja priča i Udruženje Red Zmaja žena Srbije - Svod, vezana je bila za Nemanjiće i Despota Stefana Lazarevića, poznatog pod nazivom "Vitez u doba zla". On je srpski vladar koji je u najteža vremena za Srbiju uspeo da je vaskrsne i oporavi. Bio je prvi među jednakim Evropskim vitezovima, i čast je bila za druge vitezove da dođu u Beograd da ih on proizvede u vitezove.

U to vreme mi Srbi stideli smo se svog porekla, izvinjavali smo se i za učinjeno i neučinjeno, puzali. Mi smo junački narod, plemenit, najveći svetski junaci su iznikli sa ovih prostora: Nikola Tesla, Mihailo Pupin, Vojvoda Mišić... Imamo najviše svetitelja među vladarima iz doba Nemanjića, pa zar takav narod treba da se stidi svojih korena?

Ne, naprotiv. Ssmatram da treba da se ponosimo svojim poreklom.
Pre svega mi smo vitezovi potomci čuvene loze Nemanjića.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi, visoko među zidinama, tog dana ponovo su vaskrsnuli Nemanjići.
Prezentacija našeg projekta "Srpska bajka" ponovo ih je oživela.
Mnogi poslovni ljudi, funkcioneri i ministri podsetili su se ko smo i ko smo bili.

Nakon toga tvrđava Golubac je dobila ogromna sredstva iz fondova za rekonstrukciju, potom je nastao festival Manasija, najpoznatiji viteški festival u Srbiji. Iznikla su mnogobrojna udruženja vitezova, oživele su srednjovekovne borbe i manifestacije, napravljeni su mnogi spomenici u čast naših slavnih predaka Nemanjića: spomenik Svetom Simeonu u Beogradu, spomenik Knezu Lazaru u Kruševcu.

Hvala mom dragom mentoru, gospodinu Đorđu Mojić na stručnom vođstvu i što je uvek verovao u mene, čak i onda kada sam ja sumnjala. Uvek bi me sa par rečenica vraćao na fokus i pravi put.

Da li je moguće da se sistem reinženjeringa primenjuje i na ličnosti? Da, moguće je ja sam dokaz za to.
Njegova vera i mentorstvo bila je razlog da ne odustanem i počnem graditi svoje snove.

"Ako ne gradite svoje snove, neko drugi će vas angažovati da gradite njegove."
Tanja Zmaj
čarobnjakov šegrt

PRIJAVITE SE