Udruženje

RED ZMAJA ŽENA SRBIJE SVOD

DA LI SI ALFA MUŠKARAC ZMAJ?

Kako se prepoznaje rođeni vođa “Alfa muškarac”? 

Kada on uđe u prostoriju, ne može da ostane neprimećen. Samostalan je, samopouzdan, inteligentan, ima harizmu ali i talent za samopromociju. Smiren je i uliva sigurnost. Kada on govori, drugi slušaju i ne prekidaju ga. Drugi kopiraju njegov stil, govor i izgled, a on ne kopira nikoga.

Muškarci vole da se druže s njim, a žene žele da izlaze s njim. Nikada neće dopustiti da ona plati večeru.

Ne paniči u kriznim situacijama, brzo analizira situaciju, deluje odmah i odlučno jer zna da vremena nema napretek. Voli izazove, voli da pobeđuje. Prihvata borbu kada je to potrebno i samo ako je potrebno. Iako nije ni siledžija ni nasilnik neće oklevati da uđe u sukob s daleko većim, jačim i boljim od sebe, ali samo ako je razlog ozbiljan. 

“Alfa” nikada ne provocira, boriće se samo ako je potrebno i ako proceni da je sukob neizbežan. S obzirom na to da ima žestoku narav, ima i velike šanse da pobedi.

Ne ulizuje se vođama i ne traži njihovo odobrenje i pohvalu. 

ON JE VOĐA. 

S njim ste ili protiv njega.

Nema problema s priznavanjem greške. Jednostavno kaže da nije bio u pravu i izvini se. Pokušaće ako je moguće da ispravi grešku.

Nikada neće izdati svoj tim niti izneveriti člana svog “čopora”. 

Muškarac nije veći ako ističe da su drugi manji, njegova je deviza. Iako ume munjevito da reaguje, on uvek razmisli pre nego što stupi u akciju.

Nikada ne krivi druge već preuzima odgovornost za svoje postupke. 

Alfa mužjak ne laže. On je “strejt”.

I zato su upravo alfa muškarci privlačniji ženama od ostalih.

Smatraš li sebe  Alfa muškarcem? Ako se prepoznaješ u sledećim redovima sigurno možete pored imena da prikačiš ovaj epitet.

Osobine koje ima alfa muškarac:
  1. SAMOPOUZDANjE – Ovo je jedna od osnovnih osobina svakog alfa muškarca, bez kojih ne može da uspešno korača kroz život.
  2. POŠTENJE – Alfa muškarac ne znači biti baraba, već upravo suprotno. To je osoba koja poštuje moralni kodeks i koja se ne plaši da kaže svoje mišljenje.
  3. IZGLED – Trudi se da se uvek pojavi čist, ispeglan i uredan. Nije potrebno da po svaku cenu prati najnoviju modu i koristite brendiranu i „napucanu“ garderobu.
  4. SAMOSTALNOST – Alfa muškarac ne traži odobrenje od drugih osoba. On prihvata sebe, svoje potrebe i želje i ne brine šta će drugi reći.
  5. DUHOVITOST – Ne shvata sebe suviše ozbiljno i zabavlja se. Čak i ako nema izražen smisao za humor, dovoljno je da bude pozitivan, jer će to doprineti rešavanju mnogih problema. Žaljenje i kukanje neće pomoći.
  6. RIZIK – Mora da bude spreman da nekada i rizikuje u životu.
  7. LOJALNOST – Alfa muškarac je zaštitnik, pošten i lojalan. Porodici, devojci, prijateljima. Jednostavno, neko na koga mogu da se oslone.
  8. SNAGA – Ne, nisu u pitanju mišići. Pokazuje spremnost da se suoči sa svakom teškoćom u životu. Pokazivanje snage nije samo dizanje 100 kg iz benča. Ne dozvoljava da ga male stvari uznemiravaju i da se stresira zbog svakog problema, već ih rešava.
  9. MARLJIVOST – Nikada ne upada u letargiju, već vodi interesantan život. Uživa u poslu ili u hobijima, uvek „rasprodat“, žene osećaju da moraju da se bore za njegovu pažnju.
 

Biti alfa muškarac podrazumeva mnoge stvari, od kojih ništa ne bi bilo moguće bez snage i samokontrole. Poseduje hrabrost i fleksibilnost potrebnu za rešavanje problema, za prevazilaženje teških životnih situacija i obezbeđivanje sigurnosti onima koje voli.

Ova snaga potiče  od samokontrole. Alfa muškarac se ne zadovoljava onim što je lako. Spreman je da vredno radi i ponešto istrpi da bi kasnije uživao u plodovima svog napora. Iako je ovo lakše reći nego učiniti, često je najteže u životu ono što je najvrednije.

Dok tražite alfa muškarca, važno je zapamtiti da niko, čak ni alfa muškarci nisu savršeni. Kao i svi ostali, i oni greše. Ali posvećenost učenju i samousavršavanju je ono što ih izdvaja od drugih. Na kraju dana, alfa muškarcima je takođe potrebna ljubav, briga i podrška.

 

Hm, odakle početi? Kako je prepoznati? Nije to stvar diplomatije kod nje. Njene odluke su stvar njenog životnog stava. Svesti o posledicama.

Zato ona neće nikada reći ni ”da”, ni “ne”.

Pravi si muškarac za nju kada odgovor shvatiš,  baš saglasno principu kako ga ona upućuje tebi. Neće te podržati ako očigledno praviš greške, niti će odobravati ako je počneš uzimati zdravo za gotovo.

S njom, ćeš čuti samo istinu bez obzira koliko bolna može biti. Uvek ćeš znati na čemu si sa njom. Ona razgovara o svojim potrebama i željama, i očekuje istu stvar od tebe.

Jedna od najvažnijih stvari za nju je da ima direktnu konverzaciju bez kritike, osude ili ljutnje.

Priča mora biti konstruktivna, iskrena do srži, i smislena. Nema kod nje “letenje oblacima”.

E sad ono glavno.

Ako vi, međutim, niste emocionalno stabilan muškarac,  nemojte ni pokušavati da izlazite s njom.

Ona želi muškarca koji je potpuno spreman da ima nju u životu.

Isključivo nju.

Ona oseća “svog” muškarca. I nikada neće prići bezveznjakoviću.

Ona je svesna činjenice šta znači to imati nju.

Budući da je ona već ispunjena žena sa svojim strastima i predivnim kvalitetama da ponudi, ona očekuje ispunjenog muškarca koji može da ceni i poštuje njen trud.

Ona želi snažnog muškarca.

Muškarca koji je emocionalno inteligentan i koji može dobro podnositi emocije: i radost i bol.

Kompletnog muškarca.

Muškarac koji želi da radi za vezu kada stvari postanu loše.

Nekog ko neće nestati kada se pojavi prvi konflikt. Shvatiš to prvog dana, prvog kontakta s njom. Nema zezanja. Nema glupiranja.

Tuga je “zabranjena”.

Takođe, nemojte izlaziti s njom ako niste spremni da volite do kraja.

Maknite joj se s puta da ona pronađe nekog ko zna njenu vrednost i ko se želi u potpunosti posvetiti njoj i samo njoj.

Nije to stvar ega – stvar je njene svesti.

Ona je neko ko može vaš celi život učiniti boljim.

Tretiraće vas kao ”KRALJA” ako joj dozvolite da bude ”KRALJICA”.

Ona će vas ohrabriti. Ona će vas motivisati.

Ona će vas pokušati razveseliti kada ste neraspoloženi.

Ona će izvući ono najbolje iz vas.

Sa njom moraš biti. Dovoljno je popiti piće i sve ti je jasno s kim si.

Muškarci, zapamtite:

Samo Alfa žena Zmaj zna i nikada ne zaboravlja kako se pali i održava vatra.

Ako niste spremni da joj se predate u potpunosti nećete nikada u životu saznati šta to znači imati nekoga u potpunosti. Propustili ste svoj najveći izazov u životu.

I može se reći: propustili ste život u svom izražajnom vrhuncu.

Lako ćete je prepoznati  ako ste Alfa muškarac Zmaj za Alfa ženu Zmaja.

A ako je ne prepoznate, i bude pored vas, videćete samo jednu finu, pozitivnu i nasmejanu damu koja ne priča o bilo čemu.

A ukoliko je prepoznate, i shvatite da je ne možete pratiti.

Neće se ona ljutiti. Ne izvinjavajte joj se. Razume ona to.

Ona je boginja! Ona je božanstvo.

Ne trebate da je volite ili upućujete bilo kakve reči divljenja.

Alfa žena Zmaj je žena najsvesnija sebe.

Poklonite joj se…

Zapamtite: Alfa žena Zmaj nikada ne pokazuje ljutnju.